Προϊόντα του Κτήματος - Π.Ο.Π - Βιολογική Φάρμα & Αγρόκτημα Σάρλη

Βιολογικό
Αγρόκτημα
Σάρλη

Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη - Βιολογική Φάρμα & Αγρόκτημα Σάρλη
Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη - Βιολογική Φάρμα & Αγρόκτημα Σάρλη
100 στρέμματα βιολογικής καλλιέργειας σύκου Κύμης Π.Ο.Π και των παραγώγων του!
Μία διατροφική όαση στην Εύβοια, τόσο κοντά στην Αθήνα και τόσο "μακριά" από αυτήν!

Το βρώσιμο αισιόδοξο μήνυμα από την αρχαία Ελλάδα.

Το Βιολογικό Αγρόκτημα Σάρλη βρίσκεται σε μία εύφορη κοιλάδα που δημιουργείται από την συμβολή των δύο ποταμών Μανικιάτη και Κολέθρας, περιτριγυρισμένο από ένα δάσος αιωνόβιων πλατανιών και μιας χλωρίδας σπάνιων φυτών και βοτάνων.

Έχει άφθονα τρεχούμενα νερά και με τη σπάνια πανίδα μικρών άγριων ζώων δίνει την εικόνα ενός μοναδικού τοπίου.

Η δημιουργία του Αγροκτήματος από την οικογένεια Σάρλη ξεκίνησε από την ιδέα αναβίωσης του παραδοσιακού τρόπου καλλιέργειας των τοπικών προϊόντων καθώς και της αγνής εκτροφής ζώων, καθώς και την επεξεργασία των παραγόμενων προϊόντων, με απόλυτα βιολογικό τρόπο και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Previous slide
Next slide

Στη συνέχεια και μετά από τις παραινέσεις και τις συμβουλές των φίλων και των επισκεπτών επεκτείνεται και στον χώρο της φιλοξενίας κατασκευάζοντας ένα εκπληκτικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής πετρόχτιστο κτίριο δυναμικότητας περίπου είκοσι κλινών διαμορφωμένο σε δωμάτια και σουίτες.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνολογία είναι σε θέση να δώσει σε κάθε φιλοξενούμενο τη δυνατότητα της απόλυτης ανάπαυσης – αναψυχής αλλά και της επικοινωνίας και της συνέχισης των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων στις διακοπές του.

Οι εσωτερικοί χώροι φιλοξενίας είναι εξοπλισμένοι με οικολογικά υλικά άριστης ποιότητας και παρέχουν φιλοξενία από δύο έως έξι άτομα με όλες τις σύγχρονες ευκολίες και επισκεψιμότητα με προδιαγραφές και για ΑΜΕΑ.

Στην κουζίνα του Αγροκτήματος προσφέρονται γεύσεις παραδοσιακής μεσογειακής μαγειρικής, ενώ όλα τα προϊόντα από τις καλλιέργειες του αγροκτήματος είναι πιστοποιημένα και ελεγμένα από την εταιρεία BioHellas και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι εξωτερικοί χώροι είναι διαμορφωμένοι για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μικρών και μεγάλων σε μια ευχάριστη διαμονή. Με πέτρινα γεφυράκια, δεντρόσπιτα, χώρους ξεκούρασης, και διαδρόμους περιπάτων, που οδηγούν στις επισκέψιμες εγκαταστάσεις του Αγροκτήματος (οινοποιείο, ξηραντήριο, συσκευαστήριο, στάβλος, κοτέτσι, θερμοκήπιο, αμπελώνας, ελαιώνας, κ.α.).

Οικολογικές Δραστηριότητες - Φάρμα Σάρλη
Οικολογικές Δραστηριότητες - Φάρμα Σάρλη

Εκτός από τη φιλοξενία, τη διασκέδαση και το καλό φαγητό στο Αγρόκτημα παρέχεται η δυνατότητα ενασχόλησης και εκπαίδευσης στις καθημερινές αλλά και τις εποχικές εργασίες του αγροκτήματος.

Οι φίλοι των σπορ μπορούν να ασχοληθούν επίσης με ιππασία, ποδηλασία βουνού, πεζοπορία, ορειβασία, κυνήγι, ψάρεμα, καθώς και διαδρομές 4Χ4 και εντούρο.

Επίσης υπάρχει υποδομή για τη φιλοξενία συνεδριακού τουρισμού με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, για στελέχη επιχειρήσεων και επιστημονικές ομάδες.

Η εναλλαγή του τοπίου της ευρύτερης περιοχής, από την ομορφιά των καταπράσινων βουνών με τα έλατα, τα οροπέδια, τα φαράγγια, τις κοιλάδες, τα ποτάμια, τα δάση από πλατάνια σε συνδυασμό με το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου Αρχιπελάγους κάνουν ξεχωριστό τον ευλογημένο αυτόν τόπο.

Τα γραφικά χωριουδάκια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των διόροφων πέτρινων σπιτιών με κεραμοσκεπή και τις περίτεχνες καγκελιές από σφυρηλατημένο σίδηρο, πνιγμένα στο πράσινο και τα λουλούδια, συνθέτουν μια εικόνα μοναδική.

Η φύση στάθηκε γενναιόδωρη σε αυτήν την περιοχή και η επίσκεψη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν πραγματοποιηθεί, θα μείνει αξέχαστη στη μνήμη του επισκέπτη.